Kadétprogram
 

KEDVES LÁTOGATÓ,

engedd meg, hogy bemutassam az ország egyedülálló szabadidős kadétprogramját.

Küldetésünk, hogy a fiatalok már általános iskolás korban megértsék, "a honvédelem nemzeti létünk egyik alapja". A hazafias (érzelmi) nevelésen belül, kiemelt figyelmet fordítunk a katonai hagyományőrzésre, valamint a hadisír gondozásra. A programban önkéntesen résztvevő fiatalok megtapasztalhatják életkoruknak megfelelően, a katonai rendtartás alapvető szabályait (tisztelet, alakiság, egyenruha, fegyelem, valamint a bajtársiasság fogalmát). Fejleszthetik a lő-készségüket, Elsajátíthatják a rádió- és jelkommunikáció alapjait. Ismereteket szerezhetnek többek között a terepen való tájékozódásról, valamint a túlélési- és táborozási praktikákból is. Kifejezetten fontosnak tarjuk, hogy a velünk töltött időt aktív, élményekben gazdag elfoglaltsággal töltsék.

A nálunk kapott csoportélmény átélése lehetőséget ad, hogy számukra biztonságos, civil környezetben, korrekt ismereteket szerezzenek a katonai élet sajátosságairól.  

Önkéntes oktatóink megfelelő szakmai, és pedagógiai ismeretekkel rendelkeznek, akik elkötelezettek a honvédelem ügyének népszerűsítése iránt.

Kosár