ÖNKORMÁNYZATOKNAK
AJÁNLJUK MAGUNKAT
 


HAGYOMÁNYŐRZŐ SZOLGÁLAT

Egy település életében a kulturális emlékezet fenntartásának fundamentális ereje van. Ilyenkor nemcsak a történelem konkrét eseményei fontosak, hanem annak az üzenete, hiszen a lakosság részévé válik a mögöttes jelentés tartalom, mely felelősen nemzedékről nemzedékre öröklődik át. Az emlékezés leginkább ünnepek formájában jelenik meg életünkben.
Az emlékezésnek megvannak a formai, tárgyiasult eszközei, sajátos hordozói:
Magyarország himnusza, a Szózat, a történelmi zászlók, hazánk lobogója.

Közös nemzeti emlékeink megtestesítésének egyik eszköze a hagyományőrző koszorúzások megvalósítása. A honvédsuli korszak szerinti hagyományőrző állományának tagjai állami és nemzeti ünnepeinken, katonai tiszteletadással megrendezett hivatalos események során megjelenésükkel az emlékezés élő eszközeként, az ország múltjának felidézésében vesznek részt kulturális és katonai örökségünk, nemzeti jelképeink megjelenésében, hiszen kiemelt szerepük miatt a legtöbb szempár rájuk szegeződik.

Megelevenítjük a bakáinkat, az arcukat, a kiállásukat, a tiszta tekintetüket, a lüktető szívüket mely a hazáért halt. Olyan ez a szolgálat akár a festőművész komponálása a vásznon. A valóságban oda festjük, kiszínezzük, megalkotjuk a rideg-hideg emlékművek kövébe vésett, hús-vér nevek mögött rejlő szerető embert és a hazáért harcoló katonát!

A protokoll a jó modor mindemellett a jó ízlés tudományán felül, önmagában igazgatási szakterület is. Az államfők, vezető politikusok, közigazgatási tisztségviselők, egyházi méltóságok közötti kapcsolatok különböző módozatai. Ismerete azok számára elengedhetetlen, akik az állami, közigazgatási, politikai, egyházi vagy egyéb intézményközi kapcsolatokkal foglalkoznak, avval kapcsolatba kerülnek. Szabályainak nem ismerése, be nem tartása súlyos következményekkel járhat legyen az esztétikai, erkölcsi, etikai vonatkozású. Betartása kötelező, sőt elkerülhetetlen, szabályai kötöttek. A protokoll szabályainak szakszerű alkalmazása hozzájárul a magyar közszolgálat, valamint a közigazgatás színvonalának emeléséhez.

A Kormány 1137/2010. (VII. 1.) Korm. határozata a nemzeti ünnepek, valamint a kiemelkedő fontosságú rendezvények előkészítésének és lebonyolításának rendjéről: 

https://njt.hu/jogszabaly/2010-1137-30-22

         

AJÁNLATUNK

1848-1849 

 • MÁRCIUS 15. FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJA
 • MÁJUS 21. A MAGYAR HONVÉDELEM NAPJA
 • SZEPTEMBER 29. PÁKOZDI CSATA ÉVFORDULÓJA
 • OKTÓBER 6. ARADI VÉRTANÚK EMLÉKEZETE
 • EGYÉB HELYI FONTOSSÁGÚ KORSZAKOS MEGEMLÉKEZÉSEK, EMLÉKMŰ AVATÁSOK


1914-1919

 • MÁJUS UTOLSÓ VASÁRNAPJA, HŐSÖK NAPJA
 • NOVEMBER 2. HALOTTAK NAPJA
 • NOVEMBER 11. AZ I. VILÁGHÁBORÚ BEFEJEZÉSÉNEK ÉVFORDULÓJA
 • EGYÉB HELYI FONTOSSÁGÚ KORSZAKOS MEGEMLÉKEZÉSEK, EMLÉKMŰ AVATÁSOK  

1920-1945

 • JANUÁR 12. DON-KANYARI OFFENZÍVA EMLÉKNAPJA
 • MÁJUS 8. A II. VILÁGHÁBORÚ LEZÁRÁSÁNAK EMLÉKNAPJA
 • JÚNIUS 4. A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA
 • EGYÉB HELYI FONTOSSÁGÚ KORSZAKOS MEGEMLÉKEZÉSEK,  EMLÉKMŰ AVATÁSOK

1956

 • OKTÓBER 23. FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKNAPJA
 • NOVEMBER 4. A FORRADALOM LEVERÉSÉNEK EMLÉKNAPJA
 • EGYÉB HELYI FONTOSSÁGÚ KORSZAKOS MEGEMLÉKEZÉSEK,  EMLÉKMŰ AVATÁSOK

EGYÉB KOSZORÚZÁSOK

 • FEBRUÁR  25. A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA
 • MÁRCIUS 27. RÁKÓCZI FERENC EMLÉKNAP
 • AUGUSZTUS 20. SZENT ISTVÁN ÁLLAMALAPÍTÓ ÜNNEPE
 • NOVEMBER 25. MÁLENKIJ ROBOT
 • EGYÉB ORSZÁGOS, VAGY HELYI FONTOSSÁGÚ MEGEMLÉKEZÉSEK, EMLÉKMŰ AVATÁSOK

FESZTIVÁL ÉLMÉNYPONT

Az élet maga az új impulzusok sorozata. Egy közösen átélt jó élmény valóban hidakat épít közénk, mely akció olyan átszellemült állapotot idéz elő, amit az öröm és boldogság érzése jellemez. Ezt az áramlatot akkor élhetjük át ténylegesen, ha belefeledkezünk egy tevékenységbe.

Ennek érdekében Katonás élménypontjaink ezres fordulaton pörögnek! Felejthetetlen impulzusokkal lesznek gazdagabbak a nagymamák, a nagypapák, az unokák, a fiatalok, nők és férfiak egyaránt, hiszen az érzékszervek által tapasztalt behatások bizony bevésődnek az emlékeinkbe.

A közösségépítő katonás élményelemeink minden generáció számára garantáltan hozzájárul az Ön rendezvényének sikeréhez. A recept biztos!


AJÁNLATUNK

HADTÖRTÉNEti STAND

Kellemes élmények a jelenben, vagy kellemes emlékek a múltból?

Ennél az élményelemnél garantáltan mindkettő megjelenik. Eseménydús interaktivitással átitatott nosztalgia sarok a KATONÁS ÉLMÉNYPONTUNKON!

Testközelbe hozzuk kicsiknek, nagyoknak egyaránt a kézzelfogható történelem varázsával a különböző korszakok katonáinak ruházatát, fegyverzetét, felszereléseit. A Hadtörténeti Standunkban mindent a szemnek és mindent a kéznek elve érvényesül.

Hagyományőrzés újratöltve, a ma emberének!

AIRSOFT CÉLLÖVÉSZET

Realisztikus élményprogramok a sikerélmények, a készségek, képességek szolgálatában! A mozgásaktivitásra építve biztonságos környezeti kialakítással ez a program nem más mint a vurstli modern formába öltöztetve, kicsit katonásra szabva.

 Ebben az élményműhelyben a céllövészet egyedi verzióját próbálhatják ki az idősek és fiatalok egyaránt. Air-soft fegyverekkel egyedileg kiépített, veszélytelen pályán élvezhetik a vendégek a lövészetet. Ez tuti bejön!


LÉZERHARC JÁTÉK

Katonás élménypontunkon a családok, osztályok, gyermekek, szülők kivétel nélkül egyaránt megélik az aktív csapatjátékok vidámságát, a szerepjátékok izgalmát sérülés lehetősége nélkül.

A leaser tag egy high-tech technológiás kollektív élményt biztosító komplex rendszer, amely fizikai lövedéket nem lő ki, ugyanakkor a számítógépvezérlésének köszönhetően rögzített statisztikában is látható válik a virtuális valóságban játszott - offline térbe helyezett játék eredménye.  Ez garantált siker!